Wyłączanie rejestracji – Joomla 1.5


23 grudnia 2010 / Michał Kortas


Jeżeli korzystamy na swojej stronie z systemu Joomla! CMS mamy możliwość tworzenia kont użytkowników aby niektóre treści przeznaczyć tylko dla zalogowanych. Czasem jednak jest to usługa zbędna i zachodzi potrzeba jej wyłączenia. Aby to zrobić, musimy wykonać jedną, bardzo prostą czynność.

W zapleczu strony otwieramy kolejno WITRYNA >> Konfiguracja >> System.
W części Użytkownicy zmieniamy opcję ’Rejestruj nowych’ na ’Nie’, oraz zapisujemy zmiany.

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *